When You Lost Your Way To Allah You Should Turn..As HE Promise HE will Always Be There

Monday, July 12, 2010

..::PEMERGIAN AL-MARHUM UST HAJI IBRAHIM BIN YUNUS

Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Maha Penyayang..

Selawat dan Salam Junjungan buat Nabi S.A.W..


..Salam kunjungan dan salam ukhuwah buat sahabat-sahabiah yg sudi ziarah blog ana..dan juga tidak lupa kepada yang memberi sokongan dan nasihat, teguran membina..syukran jazilan..

..Innalillahi Wa Inna Lillahi Rooji'un..Al-Fatihah buat pemergian Allahyarham Haji Ibrahim bin Yunus, selaku Pengetua SMKA Maa'had Hamidiah, Kajang pada 11 Julai 2010, bersamaan 28 Rejab 1431 H..salam takziah buat keluarga beliau..semoga Roh al-Marhum ditempatkan di kalangan orang-orang yang beriman..insya' Allah..

..berita yang baru ana terima pada petang tadi dari adik perempuan ana, cukup memeranjatkan hati ana..sebak..sedih..adik turut berat hati untuk mengesahkan berita tersebut..sehinggalah ana dapat pengesahan dari mesej sahabat adik ana sendiri..terasa bagai baru semalam mengenali Allahyarham..kenangan sewaktu ana menjalani ROS di Maahad Hamidiah Kajang..takkan ana lupakan..sungguh ana merindui untuk kembali berkunjung ke sekolah itu..

Masih jelas di minda ana, kenangan semasa sambutan Majlis Hari Guru, terutama sesi mengambil hadiah saguhati..huhu..kemudian sesi bergambar..dan paling penting, sewaktu kali pertama menjejakkan ke Maahad Kajang sebagai seorang guru pelatih..berbincang tentang pentadbiran sekolah.. dan hari terakhir ana menajalani ROS, berjumpa sekali lagi untuk ucapan terima kasih Dan menghadiahkan cenderamata kenangan kepada sekolah, atas kesudian Allahyarham menerima kedatangan ana sebagai guru pelatih dari UPSI..Alhamdulillah..


..Dan ketika itu juga, Allahyarham kelihatan sangat peramah dengan sesiapa pun..begitu lucu, baik hati..dan adakalanya sempat bergurau senda..terasa indah, terasa syukur kerana ana dapat menjalani ROS di Ma'ahad Hamidiah Kajang..terima kasih untuk segalanya..dengan hubungan guru-guru yang begitu baik..anak-anak didiknya yang sopan, dan berperkerti mulia..Alhamdulillah..hasil didikan dari guru-guru dan "ayahanda" mereka sendiri.. Allahyarham Ust Haji Ibrahim bin Yunus..Kehilangan beliau sangat-sangat dirasai bagi sesiapa yang mengenali peribadi beliau yang cukup tegas, baik hati, dan lain-lain terhadap didikan, anak-anak didik iaitu pelajar SMKA Ma'ahad Hamidiah Kajang..jasa dan pengorbananmu sebagai seorang guru begitu berharga buat kami..

semoga rohnya ditempatkan di kalangan orang-orang yang beriman..amin..Ya Rabba 'Alamin..AL-FATIHAH..

SESUNGGUHNYA MATI ITU PASTI, DAN KEDATANGANNYA TANPA DIDUGA..WALLAHUA'LAM..


memori itu..

No comments:

::MUTIARA HIKMAH::

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget

::PENGUNJUNG SETIA::